Fitter&Fitter groeit aan sneltempo. Maak deel uit van onze uitdagende projecten

Fitter&Fitter groeit aan sneltempo. Ontdek onze creatieve en uitdagende projecten. Zin om mee te werken? Dat kan! Wij zoeken immers dynamische, creatieve, sportieve ondernemers en studenten!

 

Een jaar geleden koos Fitter&Fitter het ruime sop. Van een uit de hand gelopen hobby in bijberoep, werd een versnelling hoger     geschakeld. Na wat voorbereidend werk, waren we in september klaar voor de start. Met een nieuwe website voor Small Group   Training en voor Brussels Bootcamp, konden de aanvragen beginnen binnenstromen. Intussen zijn we een jaartje verder, is het   aantal trainingen meer dan verdubbeld, is het aantal trainers verdubbeld, is het klantenbestand meer dan verviervoudigd, en staan er vooral nog grote nieuwe uitdagingen voor de deur. Kortom, die sprong heeft Fitter&Fitter geen windeieren gelegd. Al die goede cijfers betekenen ook dat er meer medewerkers nodig zijn: meer trainers, maar ook iemand die zich mee bekommert om het coördineren van de projecten, de marketing en administratie. Ken jij iemand, of ben je zelfs geïnteresseerd, aarzel dan niet het te laten weten.

 

Ontwikkel eens een sport- en gezondheidsdienst in een bedrijventerrein voor ruim 3000 werknemers van 25 bedrijven

Wie Fitter&Fitter volgt, heeft al langer gemerkt dat we werken aan een uniek project in een bedrijventerrein. Fitter&Fitter werd er eind 2016 gevraagd een concept uit te werken voor een bedrijventerrein met ruim 25 bedrijven. Het idee is dat alle aanwezige bedrijven een jaarlijkse bijdrage betalen, en dat wij er het hele jaar door allerlei diensten aanbieden die in de brede zin van het woord te maken hebben met sport en beweging. We willen er dagelijks sportsessies geven,  maar ook infosessies en workshops, over training, over voeding, over mentale gezondheid. Daarnaast zijn we er beschikbaar voor de aanwezige bedrijven voor het organiseren van hun sportieve teambuildings en zijn we beschikbaar voor consultatie, wat zowel advies rond sport en gezondheid als voeding kan zijn, maar eveneens kinesitherapie. Fitter&Fitter zal hiervoor met een team van een vijftal personen aanwezig zijn in het bedrijventerrein. Voor studenten Lichamelijke Opvoeding is dit een uitgelezen kans om aan een heel uitdagend project mee te werken.

Fitter&Fitter geeft Start to bootcamp + Bootcamp en Start to run aan de gemeenten van Vlaams-Brabant

Fitter&Fitter levert al langer een meerwaarde in training door naast de training ook veel informatie mee te geven. Via informatieve nieuwsbrieven leer je als deelnemer steeds bij over het hoe en waarom van bepaalde oefeningen en het effect op lichaam en blessures. In 2017 zijn we gestart met 10-lessenreeksen Start to bootcamp aan te bieden aan de gemeenten in Vlaams-Brabant. We zorgen voor een coherent geheel, met een mooie, gestructureerde opbouw. Elke week komt er een nieuw trainingsmateriaal bij (medecinbal, battle rope, kettlebell, …) en elke week krijgen de deelnemers een nieuwsbrief met uitleg over dat materiaal. De gemeenten lusten er wel pap van, en gelijk hebben ze. Er  volgen nog meer gemeenten, en ook daar zullen we coaches nodig hebben. Ook hier, zelfstandige coaches en studenten LO mogen zich aanmelden.

 

Smallgrouptraining.be, de app die privétraining betaalbaar maakt

Ooit gaf ik een training aan 3 zussen en 4 vriendinnen die allen in dezelfde wijk woonden. 4 van hen hadden kinderen. Elke week was de training in de tuin van één van hen. Alle kinderen kwamen mee. Twee vaders kwamen mee om op de kinderen te passen. Voor 60€ of ongeveer 10€ per persoon hadden al die vrouwen hun privétraining en hadden 4 moeders kinderopvang. Na de training bleven ze nog napraten, glaasje drinken, hapje eten. Dàt is het idee van small group training: een privétrainer betaalbaar maken door de kost te delen. Het is sociaal, het is plezant, het is in jouw buurt, kortom, dé ideale manier voor recreatieve sporters om samen te sporten.

Het is door die ervaring, dat ik zo erg ben gaan geloven in het concept van Small Group Training. Vreemd genoeg is het concept bij ons in België weinig bekend. Ook andere trainers, die het concept aanbieden, maken er weinig reclame voor. Daarom zag ik er wel iets in om een website te ontwikkelen (www.smallgrouptraining.be) waar je zelf je eigen group kan oprichten, in je eigen buurt, en waar je heel snel en eenvoudig de link kan delen op sociale media en onder vrienden, om zo je groepje te vormen. Daarenboven bieden sociale media de optie om advertenties te plaatsen op een postcode. Als een groep zich niet vanzelf cult, dan kan het wel met een kleine advertentie. Stel, jij wil een groep vormen voor training in jouw buurt, je maakt de groep aan, nodigt vrienden uit, deelt je groep op sociale media, en zelfs dan raakt je groep niet vol. Wel, dan plaatsen wij een kleine advertentie op jouw postcode, zodat mensen uit jouw gemeente die advertentie zien op Facebook, en voor je het weet is je groep gevuld. Fitter&Fitter zoekt een trainer in de buurt, die de trainingen kan verzorgen, en je kan beginnen. Voor 10 à 15€ heb je je privétraining op maat, zonder grote verplaatsingen te moeten doen, zonder parkeertroubles, en je betaalt enkel de trainingen die je doet. Ons concept van small Group training is alles wat de huidige fitness (Basic fit, …) niet is.

Het afgelopen schooljaar hebben 3 studenten IT een nieuwe, interactieve en geautomatiseerde website in mekaar gebokst. Groep aanmaken, inschrijven voor een training, trainer toevoegen, betalingen bekijken, alles gebeurt in enkele klikken. De website is nog ‘under construction’ en wordt binnenkort publiek gemaakt.

Wij geloven alvast dat je met dit concept met een beetje goeie marketing heel erg veel groepen kan aanmaken. Stel je maar voor, een groep aanmaken met ouders van kinderen van een sportclub, met mensen in een bepaalde wijk of dorp, met ouders van dezelfde school, …

 Looptechniek in een totaalpakket

Het concept van de Small Group Training hebben we ook gebruikt om, gekoppeld aan onze specialisatie, looptechniek een totaalpakket voor lopers te maken. Kleine groepjes lopers kunnen een pakket van 7 sessies om de looptechniek te verbeteren  aankopen. Die 7 sessies bestaan uit een loopanalyse met individueel verslag, een theoretische sessie in verband met al wat looptechniek en houding is, specifieke looptechnische en coördinatieoefeningen, versterkende oefeningen voor lopers en nog veel meer. Zowel recreatieve loopvrienden als joggingclubs kunnen dergelijke pakketten boeken.

 

 

Fitter&Fitter in business & in co-working offices

Sport wint steeds meer aan belang op de werkvloer. Sport is het medicijn dat tegen heel veel fysieke en mentale ziekten helpt. Geen wonder dat in tijden van steeds toenemende langdurige ziekte sport aan terrein wint op het werk. Uit onze ervaring met sport op het werk hebben we geleerd wat werkt en wat niet werkt. Een eenmalige sportdag of gezondheidsweek werkt niet. Het blijvend effect ervan is quasi nihil. Ook een start to run mist doel. Als een bedirjf een start to run aanbiedt, dan doet amper 5 of 10% van het peroneel mee. De rest loopt al, mag niet lopen om medische redenen, of loopt niet graag. Veel kosten-efficiënter is het wanneer sport op het werk op zo’

n manier georganiseerd wordt, dat het percentage mensen dat meedoet veel hoger ligt. Dat betekent dat je aanbod veel ruimer moet zijn dan een start to run. Ons idee daarvoor is best wel eenvoudig. Geef een coach enkele uren per week onderdak in jouw bedrijf. Tijdens die uren werkt onze coach bij dat bedrijf als een co-working office, maar de werknemers kunnen een afspraak boeken of langskomen om advies en tips, maar ook om aan te geven welke trainingen ze willen doen. Onze coach staat in direct contact met de werknemers en kan zo veel sneller inspelen op de vraag van de werknemers. Wil een werknemer tips in zijn voorbereiding voor een marathon, voor de Ventoux, tips ivm knie of rug, voeding, of hoe sport in de week in te plannen, dan kunnen ze bij die coach langsgaan. De initiële kost zal een beetje hoger liggen dan van een gewone training van één uur, maar het resultaat zal je gelijk geven.