Green coach

Bij Fitter&Fitter zijn we ons heel erg bewust van de prachtige natuur. We hebben onze natuur nodig om te leven, maar ook om te sporten. Sporten in de natuur doet je goed, fysiek en mentaal, daar kan je niet omheen. Dat we bij Fitter&Fitter milieubewust zijn mag dan ook geen verrassing zijn. De huidige klimaatprobleematiek ligt ons nauw aan het hart. Het mobiliteitsprobleem - de eindeloze files in België- doet daar geen goed aan. Bewegen kan groener, daar zijn wij van overtuigd, en dus geven wij het voorbeeld.

 

Fitter&Fitter is voor haar nieuwe wagen op zoek naar autodelers. Terwijl er almaar meer bedrijfswagens op de markt komen, wil Fitter&Fitter haar nieuwe wagen, een groene, op aardgas, delen. Op die manier dragen we ondanks het bezit van een wagen bij aan een groen mobiliteitsbeleid. Ter info, de nieuwe wagen is een VW Caddy Maxi Beach. In een ideaal scenario wordt de auto gedeeld met een tweede bedrijfje en kunnen we er dubbele bestickering op plakken. Dat zou mooi zijn, zo'n opschrift: " Deze groene wagen wordt gedeeld door twee bedrijven." Kandidaat-autodelers kunnen contact opnemen met ons.

 

Logo Fitter & FitterBart: "Ik gebruik de fiets en de fietskar voor trainingen in de Leuvense omgeving. Op die manier ben ik meestal even snel als met de auto. In mijn fietskar zit al het trainingsmateriaal (gewichtjes, elastieken, ballen, ...), maar ook wat reservekledij  een handdoek, wat eten en drinken en tablet of PC om tussendoor gegevens van de trainingen te verwerken. Veel handiger dan de auto!  Ik moet nooit zoeken voor parking, rij met de kar naar het park waar de training is en heb al mijn materiaal bij me.Ik heb alle soorten fietsen om naar de training te gaan, afhankelijk van waar ik heen moet. Plooifiets, mountainbike, koersfiets en mijn funky lowrider zijn allemaal uitgerust om de fietskar aan te koppelen. Recent ben ik ook gestart met trainingen in Brussel. Ik heb een tweede fietskar van hetzelfde type die ergens bij kennissen staat, met trainingsmateriaal in. Als ik in Brussel trainingen heb, dan ga ik ofwel met trein en plooifiets ofwel met de fiets naar ginds, ik pik er mijn fietskar op en heb direct al mijn trainingsmateriaal bij me. Zelfs de flyers en beach flags zitten erin." 

Vaak hoor je echter dat mensen niet met de fiets naar het werk kunnen omdat ze laptop en andere kleren niet kunnen meenemen op de fiets. Er zijn vandaag voldoende opties, waaronder een fietskar, om met dat probleem komaf te maken. Je fietst sneller dan de auto's in de file, je gaat sneller door de stad, je parkeert vlak voor de deur, je kan snel langs de supermarkt.Al die excuses, dat is louter omdat mensen te stug zijn en niet willen nadenken over de mogelijkheid om het anders te doen. Zij die het wel willen, zullen wel een oplossing voor vinden om zich georganiseerd te krijgen.

Als excuus krijg je ook wel eens te horen dat de afstand te groot is, dat er hellngen zijn, of dat de conditie niet goed genoeg is. Met het ruime aanbod elektrisch ondersteude fietsen is dat een excuus dat bij deze de kop ingedrukt wordt.

We denken graag mee over de mogelijkheden om sport en beweging in uw agenda te plannen. We bekijken samen hoe je op een gezonde en milieuvriendelijke manier naar het werk kan gaan, hoe sport in je planning kan opgenomen worden en hoe dat te doen zonder dat je je stijf van de stress door je dag moet haasten.

Wie zegt dat er na het werk en het woon- werkverkeer met bijhorende file geen tijd meer over is om te sporten heeft bij deze de oplossing gevonden. En dan te weten dat je er nog fitter en dus ook gezonder van wordt. Gewoon doen!