Looptechniek en coördinatietraining

Met een goede coördinatie vermijd je valpartijen, beweeg je eleganter en word je efficiënter in jouw sport, of dat nu lopen of een balsport is.

Looptechniek en coördinatie in balsporten

Looptechniek en coördinatietraining 1

Bij zowat elke soort training zal je merken dat we bij Fitter&Fitter coördinatietraining in het concept opnemen. In gelijk welke sport zorgt een goede coördinatie voor een goede techniek, en een goede techniek zorgt voor een beter resultaat. Dat is een eerste reden, dat prestatiegerelateerde. Nochtans is die prestatie enkel belangrijk voor zij die prestatiegericht trainen. Toch is coördinatie voor iedereen belangrijk. Coördinatietraining versterkt ook je houdingsspieren, waardoor je chronische blessures zoals problemen aan rug of knie kunt vermijden. Daarnaast zorgt een goede coördinatie er uiteraard voor dat je behendiger wordt in jouw sport, maar ook in het dagelijkse leven en dat is misschien nog wel het belangrijkste voordeel ervan. Voorbeelden waar coördinatie belangrijk is in sport:

  • Een voetballer kan een tackle ontwijken en daardoor scoren of een blessure vermijden
  • Een hockeyspeler kan op het nippertje over een stick springen of snel van richting veranderen
  • Een basketbalspeler kan door behendig te zijn snel van richting veranderen en zich zo vrij maken om het punt te scoren
  • Een loper kan de vallende loper voor hem net ontwijken zonder zelf mee te vallen

Vermijd valpartijen in het dagelijkse leven, zeker als je ouder wordt.

Looptechniek en coördinatietraining 2

In het dagelijkse leven is een goede coördinatie het verschil tussen vallen over een stoeprand of nog net opzij kunnen springen voor een aanstormende auto of bus. Het maakt het verschil tussen eventjes van de schrik bekomen en moeten revalideren van een gebroken pols of sleutelbeen tot ernstige letsels. Hoe ouder je wordt, hoe slechter je coördinatie wordt, hoe sneller je iets breekt. Voor je oude dag kan je maar beter vroeg genoeg aan die coördinatie werken.

 

Beweeg eleganter, straal dynamisme en kracht uit

Minder belangrijk uit sportief oogpunt maar des te belangrijker uit esthetisch oogpunt: door een goede coördinatie en goede houdingsspieren ga je simpelweg veel eleganter bewegen. Het is natuurlijk veel leuker om elegant te lopen, maar ook in het dagelijkse leven maakt elegantie deel uit van je uitstraling, zowel voor mannen als voor vrouwen. Een elegante uitstraling is overal belangrijk: van verkoopster tot manager, van secretaresse tot leerkracht, van ober tot model.