Over ons

Spelende kinderen zijn blij. Zij lopen, springen, huppelen en klimmen met een glimlach op hun snoet. Zó leuk is bewegen! Of toch wanneer je geen pijn hebt of je er niet moe van wordt. Op vrolijk door het leven huppelen staat volgens ons geen leeftijd. Onze filosofie is dat je, hoe oud je ook bent, fit genoeg moet zijn om blij te kunnen bewegen. Om voor je lief de berg op te kunnen rennen, er een bloemetje te plukken en het weer naar haar te brengen zonder uitgeput te zijn. Het leven is mooi, maar het is nog zoveel mooier als je fit en gezond bent…

Fitter & Fitter 1 Fitter & Fitter 2 Fitter & Fitter 3

Fit zijn is een vereiste om te kunnen spelen als een kind

Bij Fitter&Fitter zien we fitheid, gezondheid en plezier in het leven nooit los van elkaar. Wie fit en gezond is, heeft meer plezier in het leven en omgekeerd, wie veel plezier in het leven heeft, beweegt graag en is fit. Een vader of moeder moet met zoon of dochter kunnen spelen, of dat nu voetballen, lopen of huppelen is. Wie op vakantie een hoge toren of berg op wil voor een uitzicht mag niet zodanig uitgeput zijn dat hij of zij er niet meer van kan genieten. Als je met vrienden op weekend gaat en de bende gaat een dagje fietsen, kajakken, of wat muurklimmen, dan moet je fit genoeg zijn om te kunnen meedoen en niet aan de kant te moeten toekijken. Je fitheid is je gezondheid en die mag je niet beletten plezier te beleven aan de leuke dingen in het leven. Een goede gezondheid en een goede conditie zijn vandaag meer dan ooit de basiselementen voor meer levenskwaliteit. Helaas wringt daar het schoentje. Vrije tijd wordt steeds schaarser in het haastige, vaak stressvolle leven van onze moderne maatschappij. In onze steeds evoluerende, door technologische vooruitgang gekenmerkte wereld gaan we ook steeds minder bewegen, nochtans Life is better when you’re fit.

De moderne maatschappij is er met je gezondheid vandoor

Rugzakken en draagtassen worden steevast vervangen door tassen op wieltjes. Draagmandjes in winkels worden vervangen door mandjes op wieltjes. Dankzij leasingauto’s gebeuren alsmaar meer verplaatsingen met de auto. Voor kleine verplaatsingen in onze vrije tijd nemen we maar al te gemakkelijk de auto, want het is op kosten van het werk en gemakkelijker. We spenderen meer en meer tijd achter de computer en in de files. We beheren alles van achter het scherm, zoals homebanking of online shoppen. In plaats van met de fiets of te voet naar het kantoor of de winkel te gaan, doen we het van thuis, vanuit onze luie zetel. We bestellen alsmaar meer online in plaats van in de winkel. Kinderen spelen alsmaar minder buiten, waardoor ook de ouders minder meespelen of mee het bos intrekken. Het begint al vanaf de jeugd. Kinderen worden vaker naar school gebracht en gaan steeds minder te voet of met de fiets. Voorbeelden te over.

Het gevolg is dat steeds meer welvaartsziektes de kop op steken. Obesitas, stress, rugklachten, een sterk dalende gemiddelde conditie, allergieën, kortom, de hele gezondheid lijdt eronder, zowel bij jeugd als bij volwassenen. Door minder te bewegen worden we kwetsbaarder. Onze botten worden zwakker, onze coördinatie daalt. We worden minder behendig in het dagelijkse leven. Meer mensen vallen en breken botten in de winter, zowel te voet als met de fiets. Zelfs de moderne fiets, met vering in het zadel, ontneemt de fietser een stukje van zijn fietsvaardigheid. Daarom geven wij coördinatietraining, looptechniek en fietsbehendigheid. De technologische welvaartsmaatschappij vreet aan onze gezondheid. Onze nochtans oh zo dierbare gezondheid! Ze is de sleutel van optimisme, van energie, van mentale weerbaarheid, van veerkracht en dynamisme. Of was je vergeten dat in het woord LEVENDIG het woord LEVEN zit?

Move your ass and get fitter&fitter day by day

Veel beweging is dé oplossing bij uitstek. Door veel te bewegen, verbetert uiteraard je gezondheid. Het werkt bovendien ook ontspannend. Ideaal is het wanneer die beweging gericht is op die welvaartsziektes. Theoretisch ondersteunde en moderne trainingsmethoden zijn de dag van vandaag onontbeerlijk om efficiënt fit en gezond te zijn.

Fitter&Fitter houdt van een wereld vol gezonde, enthousiaste, fitte mensen. Daarom wil Fitter&Fitter je helpen om gezond en fit te zijn of te worden. Met een mix van uithouding, algemene krachttraining, coretraining (krachttraining voor de kern van het lichaam, de diepere buik- en rugspieren, essentieel voor een goede houding) en coördinatietraining zorgt Fitter&Fitter voor een unieke training. Met veel variatie en het nodige spelelement stijgt de plezierbeleving in de training, waardoor sporten spelen wordt. Bewegen wordt kinderspel.

Green Coach

Sport en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie gezondheid zegt, denkt ook aan de natuur. Zonder de natuur geen sport en geen gezondheid. Het is vanzelfsprekend dat een sportcoach het beste voor heeft met de natuur, zeker als het een outdoor liefhebber is. We proberen bij Fitter&Fitter ons dan ook zo goed mogelijk te profileren als Green Coach door ons met de fiets of met het openbare vervoer te verplaatsen indien mogelijk.

Multidisciplinair netwerk

Fitter&Fitter maakt deel uit van een multidisciplinair netwerk. We werken samen met enkele coaches, sportarts, een voedingsdeskundige, een osteopaat en een kinesitherapeut om een complete en kwalitatieve aanpak te kunnen garanderen. Door samen te werken kunnen wij je de beste begeleiding aanbieden en continuïteit garanderen wanneer één van de coaches op verlof of bezet is. Een complete aanpak is meer dan enkel training, het is ook vaak voedingsadvies, blessurebehandeling en soms wat mentale begeleiding, om te zien wat je echt wil bereiken en op welke manier. Het multidisciplinair netwerk is er opdat we je niet zomaar moeten doorsturen naar een specialist, maar naar iemand uit ons netwerk, zodat we een totaalpakket kunnen aanbieden.